2 juli: Struinen in de Tuinen

Amersfoort mag zich gaan opmaken voor de zesde editie van Struinen in de Tuinen! Op 2 juli 2017 wordt de hele stad weer in vervoering gebracht met optredens van podiumkunstenaars in verschillende tuinen door de hele stad.

De doelstelling achter Struinen in de Tuinen is de sociale cohesie in de wijken van Amersfoort te bevorderen door ontmoeting en actieve betrokkenheid van bewoners te stimuleren. Dit geldt ook voor nieuwe en tijdelijke bewoners.
Struinen in de Tuinen is hét tuinenfestival waarbij tuinen in Amersfoort worden omgetoverd tot een tijdelijk podium met een wel zeer intiem karakter. Iedereen kan genieten van diverse optredens van lokale talenten, van singer-songwriters tot theatermakers en tot koren. Elke artiest speelt drie keer een optreden van 30 minuten en alle optredens zijn gratis te bezoeken.

Struinen in de Tuinen is (ook) hét moment voor statushouders om op een laagdrempelige manier kennis te maken met buurtbewoners. Struinen in de Tuinen roept vrijwilligers op om statushouders aan de hand te nemen en te komen Struinen. Beleef samen het karakter van Amersfoort, de gastvrijheid van de bewoners en ontmoet talentvolle lokale muzikanten als bezoeker.

Voor meer informatie: www.struinenindetuinen.nl