Buurtdialogen in Amersfoort-Zuid: eerste gespreksleiders en tafelsecretarissen zijn er klaar voor!

In het najaar van 2017 organiseren wijkbewoners samen met professionals in de wijk Vermeerkwartier, Bergkwartier, Leusderkwartier en het Bosgebied dialoogtafels.  De wijkbewoners hopen dat in alle 23 buurten die samen de wijk vormen, buurtdialogen gevoerd kunnen worden. Deze dialogen worden begeleid door gespreksleiders en tafelsecretarissen.

Op 25 september jl. kwamen 30 wijkbewoners en professionals die in de buurt actief zijn, in De Amerhorst bijeen voor een training.  Een dialoog, wat is dat? Hoe kun je een gespreksleider zijn van een dialoog? Wat doe je als tafelsecretaris? Het zijn enkele van de vragen waarover de 30 deelnemers met elkaar hebben gesproken en waarmee ze hebben geoefend. Hoewel aan het einde van de bijeenkomst bleek dat nog niet iedereen wist of hij/zij als gespreksleider, tafelsecretaris of  tafelorganisator zal worden, gaf iedereen aan mee te zullen doen aan de buurtdialogen.

De vraag die als leidraad dient voor de buurtdialogen – ‘Wat maakt deze buurt tot uw buurt? Tot onze buurt?’ – werd ook gebruikt tijdens de training. Dat leverde prachtige gesprekken op en belooft dus wat voor de buurtdialogen die in het najaar georganiseerd gaan worden!

Woont u of bent u op een andere wijze dagelijks actief in een van de 23 buurten van het Vermeerkwartier, Bergkwartier, Leusderkwartier en het Bosgebied en wilt u meedoen aan een buurtdialoog, meld u dan aan!

Stuur een e-mail naar buurtbestuurzuid@gmail.com en vermeld of u mee wilt doen als gespreksleider, tafelsecretaris, deelnemer en/of als tafelorganisator. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Jan-Rienk Heuving, buurtnetwerker van IndeBuurt033 via jan-rienk.heuving@indebuurt033.nl  of 06-12288628. Stichting Amersfoort in Dialoog  kunt u een bericht via de website sturen (klik hier) of per e-mail:  info@amersfoortindialoog.nl.