Stadsontmoeting Amersfoort

In de week van 22 maart a.s. organiseert het Amersfoorts Platform voor Levensbeschouwingen en Religies in samenwerking met Stichting Amersfoort in Dialoog een nieuwe Stadsontmoeting.

Tijdens de aanstaande Stadsontmoeting kunt u aan verschillende tafels de dialoog met elkaar voeren over de vraag ‘Geduld of ongeduld; waarmee bereik je iets?’

Paul van der Harst, voorzitter van het Amersfoorts Platform voor Levensbeschouwingen en Religies motiveert de keuze voor deze vraag met de woorden:“De migratie, het milieu, de werkloosheid onder jongeren, de samenwerking in Europa, grote vragen die om snelle actie vragen. Je zou willen dat problemen met een handomdraai op te lossen zijn. Maar meestal wordt je geduld op de proef gesteld. Het stellen van een vraag is makkelijker dan het vinden van een antwoord. Zeker in een samenleving waar heel veel meningen strijden om gehoord te worden. Dan moet je geduld oefenen. Maar wil ik dat wel? En als ik geduld heb: verandert er dan ooit wat?”

Via de website www.amersfoortindialoog.nl
kunt u zich inschrijven als deelnemer of als tafelorganisator. U kunt zich ook opgeven als gespreksleider.

Training gespreksleiders
Voor gespreksleiders van deze Stadsontmoeting organiseert Stichting Amersfoort in Dialoog een training op 8 maart a.s. van 18.30- 21.30 uur.

Locatie: De Groene Stee, Wiekslag 92, 3815 GS Amersfoort

Het programma voor deze avond is:
18.30 uur  Inloop met koffie/thee en koek en kennismaking
19.00 uur  Uitleg over het Amersfoorts Platform voor Levensbeschouwing en Religies en Stichting Amersfoort in Dialoog en de Stadsontmoeting.
Wat is de dialoog wel? En wat is de dialoog niet?
Inhoudelijke informatie over het thema. Duidelijkheid over de rol van de gespreksleider.
20.00 uur  Oefening in gespreksvoering en oefenen met het thema.
21.00 uur  Evaluatie & vragen. Praktische zaken
21.30 uur  Afronding

U kunt zich opgeven voor de training door het contactformulier op www.amersfoortindialoog.nl in te vullen of door een e-mail te sturen naar info@amersfoortindialoog.nl.